Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

Washington ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten en mag niet verward worden met Washington D.C. In deze staat word je overweldigd door de ruige natuur, landschappen en bergen in plaats van door de presidentiële woning. Daarnaast heeft Washington ook haar eigen eilandengroep genaamd de San Juan Islands. Feitelijk gezien grenst de staat aan Canada, wat bijna garant staat voor natuurschoon. Dat is direct de reden waarom Washington een favoriete Amerika bestemming is onder veel natuurliefhebbers en sporters. De staat heeft behoorlijk wat indrukwekkende bezienswaardigheden waaronder Mount Rainier, het Olympic National Park en de vulkaan Mount Saint Helens. Deze 42e Staat van Amerika, of ook wel Evergreen State genoemd, is op meerdere fronten indrukwekkend te noemen.

De top 10 bezienswaardigheden van Washington bestaat grotendeels uit prachtige natuurgebieden. Washington heeft echter meer te bieden. Denk aan mooie dorpjes, levendige steden als Seattle en het hart van de Amerikaanse vliegtuigindustrie.

Top 10 bezienswaardigheden van Washington

  • 1. Seattle
  • 2. Mount Rainier
  • 3. Museum of Flight
  • 4. Olympic National Park
  • 5. Mount Saint Helens
  • 6. Boeing Future of Flight
  • 7. North Cascades National Park
  • 8. Historic Downtown Snohomish
  • 9. Walvissen spotten
  • 10. Leavenworth

Auto huren

Een huurauto is onmisbaar als je een rondreis door Washington wilt maken. Met een huurauto kun je heerlijk rondreizen en de mooiste plekjes van Washington bezoeken. Regel je huurauto op tijd! Dat is vaak goedkoper en je weet zeker dat je een auto van jouw keuze hebt.

Sunny Cars is al jarenlang een betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto’s in Amerika. Dankzij hun all-in autoverhuurkom je niet voor onaangename verrassingen te staan:

✅je huurauto isvolledig all-risk verzekerd, zonder uitzonderingen
geen verborgen kostenof onvoorziene toeslagen
geen eigen risico: Sunny Cars betaalt je eigen risico helemaal terug als je toch schade rijdt

Top 10 bezienswaardigheden van Washington

1

Seattle

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (1)

Als je in Washington bent dan mag je een bezoek aan haar grootste stad niet overslaan. Seattle kent behoorlijk wat bezienswaardigheden waaronder diverse bekende musea. Deze noordwestelijke Amerikaanse stad kent een heuvelachtig landschap en heeft behoorlijke hoogteverschillen. Seattle staat bekend om haar haven die de op zeven na grootste van Amerika is. In Seattle kun je de beroemde Pike Place Market bezoeken. Ook het Museum of Pop Culture is de moeite van het bezoeken waard. Dit gebouw is ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Frank Gehry en heeft in het totaal 240 miljoen dollar gekost. Seattle is bovenal een moderne bruisende stad met een levendig nachtleven.

2

Mount Rainier

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2)

Mount Rainier is een bekende vulkaan die gelegen is in het gelijknamige nationale park. Het Mount Rainier National Park kent ruige gebieden zoals bijvoorbeeld Sunrise, Paradise en Longmire. De vulkaan is met een doorsnede van 400 meter behoorlijk imposant en het middelpunt van het park. Doordat de toppen van de vulkaan bedekt zijn met sneeuw en ijs, ontstaan er door smelting diverse meren en openingen in het ijs.

De vulkaan daadwerkelijk beklimmen is daardoor vrijwel alleen weggelegd voor de ervaren bergbeklimmers. Onder aan de voet van de gletsjers kun je wandelingen maken die je meenemen door het bijzondere landschap. Hoewel de Mount Rainier al jaren niet is uitgebarsten, is hij zo nu en dan nog wel actief.

3

Museum of Flight

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (3)

Tijdens je bezoek aan Washington zou je zeker wat tijd vrij moeten maken het Museum of Flight. Dit luchtvaartmuseum vind je in de omgeving van Seattle. Bij het museum ligt Boeing Field. Dit een vliegveld dat nog in gebruik is, vooral voor transportvliegtuigen.

In het Museum of Flight kun je de welbekende “red barn” bewonderen. Dit was de eerste officiële werkplaats van vliegtuigbouwer Boeing. In het Museum of Flight kun je diverse vliegtuigen bekijken, alsook onderdelen en voorwerpen die daarmee samenhangen. Enkele voorbeelden van vliegtuigen die je hier kunt zien zijn de Boeing 80 en de Douglas DC-3. Verder kun je hier kun je het Lockheed spionagevliegtuig Blackbird bewonderen, alsook een replica van een space shuttle. Het buitenterrein van het Museum of Flight herbergt diverse vliegtuigen zoals de Air Force One en een Concorde van British Airways.

4

Olympic National Park

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (4)

De Olympic Mountains vormen de basis voor het Olympic National Park in Washington. Dit park heeft uiteenlopende landschappen en omgevingen waarbij bergen, kusten en regenwouden elkaar in snel tempo afwisselen. In het Olympic National Park zijn bomen met een hoogte van 90 meter geen uitzondering. Het park leent zich bij uitstek voor een stevige wandeling. In het centrale deel van Olympic National Park vind je vooral gletsjers en bergen zoals Mount Olympus.

Als je liever langs het water loopt kom je in dit mooie park ook aan je trekken. De strook langs de kust is maar liefst 57 mijl lang en bevat veel uitgesleten rotsen en mooie poelen. Hier kun je diverse dieren tegenkomen zoals allerlei vogelsoorten, wasberen en otters.

5

Mount Saint Helens

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (5)

De vulkaan Mount Saint Helens vind je in Skamania County, één van de 39 county’s van Washington. De vulkaan is al enkele keren tot uitbarsting gekomen, waarvan de laatste dateert uit 1980. Mount Saint Helens is in totaal 2550 meter hoog en behoort tot de bergketens de Cascade Range. In de directe omgeving kun je prachtige wandelingen maken door de zogenaamde “blast zone”.

Je kunt het Mount Saint Helens Visitor Center bezoeken waar je diverse tentoonstellingen over de vulkaan en de bijbehorende flora en fauna kunt bekijken. Een aanrader is een bezoek aan het Johnston Ridge Observatory. Hier kun je de krater van de vulkaan bekijken en krijg je een goede indruk van de impact die de uitbarsting heeft gehad.

6

Boeing Future of Flight

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (6)

De Boeing fabriek en de Boeing Future of Flight vind je in Everett. Dit is een plaatsje op ongeveer een half uur rijden vanaf Seattle. Hier kun je interessante tours volgen die je wel van tevoren moet reserveren. Tijdens de tour kun je de immense fabriekshallen bezichtigen, zien hoe vliegtuigen zoals de Boeing 737 en 787 worden gebouwd én ze in het echt bewonderen op het buitenterrein.

Als je wilt kun je het naastgelegen Paine Field Airport bezoeken waar vandaan ook commerciële vluchten van United Airlines vertrekken.

7

North Cascades National Park

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (7)

Het North Cascades National Park in Washington kenmerkt zich door zijn ruige bergachtige landschappen. Gletsjers, toendra’s en watervallen wisselen elkaar hier in rap tempo af. Het National Park is het leefgebied van diverse wilde dieren zoals wolven en grizzly’s. Je kunt het park bezoeken via een verharde weg die je vanaf het oostelijke naar het westelijke gedeelte brengt.

Langs de route zijn er voldoende gelegenheden om van het uitzicht te genieten of om aan een mooie wandeltocht te beginnen. Het park heeft een visitor center in Newhalem, even ten westen van het park. Je kunt de 100 meter hoge dam van Gorge Lake bewonderen, of gaan kajakken op Ross Lake in het North Cascades National Park.

8

Historic Downtown Snohomish

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (8)

Snohomish ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Seattle. In Historic Downtown Snohomish stamt uit het jaar 1858. Omdat er sindsdien weinig is veranderd, is het alsof je mee teruggenomen wordt in de tijd. Naast de vriendelijke bevolking, vind je hier leuke winkeltjes, restaurants en authentieke saloons. Het oude centrum staat tevens bol van de antiekwinkels waar je leuke snuisterijen kunt kopen. Historic Downtown Snohomish staat vermeld in het register van historische plaatsen (NRHP), en is zeker de moeite van het bezoeken waard. Wil je er een meerdaags bezoek van maken? Hou er dan rekening mee dat Snohomish geen hotels heeft.

9

Walvissen spotten

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (9)

De Grote Oceaan is ter hoogte van Washington een uitstekende plek om walvissen te spotten. Dit doe je het beste als je vanuit Seattle per boot naar de San Juan eilanden vaart. Er zijn verschillende rederijen die deze walvis expedities mogelijk maken. Naast walvissen spotten, kun je ook een heus observatiegebied voor orka’s bezoeken op de San Juan Islands. De beste tijd van het jaar om deze imposante zoogdieren in het wild te kunnen zien, is tussen april en oktober. Een cruise om walvissen te spotten duurt ongeveer 4 uur en is meer dan de moeite waard. Het is niet voor niets dat deze plaats wordt aangeduid als één van de beste plekken om walvissen te kunnen spotten.

10

Leavenworth

Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (10)

Leavenworth is een klein dorpje waarin de gemeenschap vroeger amper kon bestaat van de houthandel die er gedreven werd. Nu is het één van de meest toeristische kleine dorpjes van Washington. Dit komt mede omdat het kleine centrum meer lijkt op een Beiers stadje dan een Amerikaans dorp. De gevels van de winkels en de woningen, opgebouwd in Alpenstijl want het kleine stadje veel faam heeft gebracht. Het bruisende centrum van Leavenworth ligt tussen bergachtig gebied waardoor het Beierse gevoel nog meer onderstreept wordt. In de winter wordt er zelfs een festival gehouden welke geheel in het teken staat van kerstverlichting. De straten zijn dan mooi versierd en overal is Beierse volksmuziek te horen. Maar, Leavenworth is ook een mooie uitvalsbasis als je een dag wilt wandelen, mountainbiken of skiën.

Top 10's van plaatsen in Washington

top 10 bezienswaardigheden van Seattle
Washington top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5611

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.